Home - Product informatie - Headset informatie - Waarom het updaten van headset firmware belangrijk is

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1223

Start een chatgesprek


Headset firmware updaten is belangrijk

Niets is zo vervelend als een draadloze headset die niet goed meer functioneert. De klachten lopen uiteen: uw headset maakt geen goede verbinding meer met het basisstation, de Bluetooth functionaliteit werkt niet meer of de kwaliteit van het geluid laat iets te wensen over. Een headset heeft misschien niet het eeuwige leven, maar er hoeft geen sprake te zijn van een defecte headset als u één van bovenstaande klachten ervaart. Het is namelijk mogelijk dat de firmware van uw headset alleen een update nodig heeft.

Update nodig bij een defect

Een headset draait, evenals een mobiele telefoon of tablet, op software die zo nu en dan een update nodig heeft. Terwijl een mobiel apparaat netjes aangeeft dat er een update beschikbaar is, laat een headset dit soms weten door bepaalde functionaliteiten uit te schakelen. Het voordeel is dat de problemen die u ervaart simpel op te lossen zijn door een aantal eenvoudige stappen te volgen. De draadloze headsets van Jabra, Plantronics en Sennheiser zijn alle te updaten met de gratis software die de fabrikanten ter beschikking gesteld hebben.

Software van fabrikanten

Met applicaties zoals Jabra Direct, Sennheiser Headsetup en Plantronics Hub kunt u de headset updaten. Indien nodig kunt u de headset configureren, bijvoorbeeld als u het volume van uw luidspreker en microfoon wilt aanpassen. Ieder programma heeft zijn eigen kenmerken, maar de mogelijkheid om de laatste firmware te installeren bieden zij allemaal. Door uw draadloze headset met een pc te verbinden en de gratis software te downloaden bent u slechts een paar stappen verwijdert van een weer goedwerkende headset.

Aansluiten van headset op pc niet mogelijk?

Als uw draadloze headset niet aan te sluiten is op een pc of laptop, dan is de kans groot dat uw headset niet op firmware draait. In de basis zijn dat de headsets die uitsluitend geschikt zijn voor de vaste telefoon. Echter worden er steeds meer multifunctionele headsets gemaakt die zowel voor de vaste telefoon als voor de pc en mobiele telefoon geschikt zijn. In deze situatie is een regelmatige firmware update wel vereist. De kans is groot dat uw headset al met een computer in verbinding staat.

Jabra, Sennheiser of Plantronics headset firmware updaten

Voor het updaten van de Jabra headset heeft u het programma Jabra Direct nodig, wat gratis te downloaden is op de website van de fabrikant. Afhankelijk van het model headset dat u gebruikt, kunt u met deze software diverse instellingen wijzigen en de software updaten. De software geeft automatisch aan wanneer er een update beschikbaar is. Jabra logo
 
 
Sennheiser logo Datzelfde geldt voor de software van Sennheiser. Headsetup is gratis te downloaden op de website van het merk en biedt alleen de mogelijkheid om de firmware van de headset te controleren en te updaten.
 
Plantronics Hub is daarentegen weer iets uitgebreider, hoewel het ook sterk afhankelijk is van het model headset welke functionaliteiten u kunt wijzigen en instellen. Maar ook met deze software heeft u de mogelijkheid om de firmware bij te werken. Plantronics logo
 
 

Na updaten nog steeds problemen?

Wanneer u een update heeft uitgevoerd en nog steeds problemen ervaart, adviseren wij u om contact met ons op te nemen. Dat geldt ook als u twijfelt of uw headset een update nodig heeft of als u assistentie nodig heeft bij het updaten. Wellicht staat er een instelling verkeerd of is er toch sprake van een defect. In dat geval kunnen wij u adviseren over de vervolgstappen om weer aan de slag te kunnen met een goedwerkende headset.
   
Neem contact met ons op

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie