Home - Product informatie - Headset informatie - Headset kiezen, waar let u op?

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1223

Start een chatgesprek


Headset kiezen, waar let u op?Een headset kiezen kan een ingewikkelde opgave zijn. Er is tegenwoordig immers een enorm aanbod aan verschillende typen headsets, variërend van draadloos tot bekabeld en van enkeloors tot dubbeloors. Daarnaast heeft u de keuze uit headsets van diverse gerenommeerde merken als Jabra, Plantronics en Sennheiser. Waar moet u dan op letten bij het kiezen van een headset?

Toepassing headset

De eerste vraag is gelijk de belangrijkste: voor welke toepassing gaat u de headset gebruiken? Headsets worden namelijk gemaakt voor specifieke apparatuur. Welke headset het meest geschikt is, is daarom afhankelijk van het apparaat waarmee u het gaat gebruiken. Er worden vier hoofdtoepassingen onderscheiden.

 • Vaste telefoon
  In callcenters en op kantoor wordt veel gebruik gemaakt van vaste telefoons. Voor deze apparaten zijn Call Center en Office headsets (CC&O) uitermate geschikt. Vaak zijn deze toestellen bekabeld, maar er zijn ook draadloze headsets verkrijgbaar.

 • Mobiele telefoon
  Steeds vaker worden mobiele telefoons ook op het werk gebruikt om te communiceren. Bij een mobiele telefoon hoort ook een mobiele headset, bijvoorbeeld werkend op Bluetooth. Deze headsets zijn doorgaans op het toestel zelf te bedienen en bieden extra mobiliteit.

 • Computer
  Wanneer u wilt bellen via applicaties op de computer, laptop of  tablet, dan zijn USB-headsets ideaal. Deze headsets plugt u simpelweg in de USB-aansluiting van uw apparaat en u kunt vrijuit communiceren.

 • Meervoudig gebruik
  De meest geavanceerde headsets zijn geschikt voor meerdere toepassingen. De headset is dan voorzien van een basisstation waarop u kunt kiezen of de headset moet reageren op uw computer, op uw mobiele telefoon of dat hij moet werken via Bluetooth.

Draadgebonden of draadloze headset

Een tweede keuze die u moet maken, is of u een draadgebonden of draadloze headset wilt hebben. Beide uitvoeringen zijn geschikt voor andere omgevingen. Een draadgebonden headset is ideaal voor op kantoor, op helpdesks of in callcenters. Kortom, omgevingen waar weinig gelopen hoeft te worden. De kabel van deze headsets is gemiddeld zo'n 2 meter lang.

Een draadloze headset biedt de mogelijkheid om vrijuit te bewegen tijdens het communiceren. Draadloze headsets werken via Bluetooth of DECT en hebben een bereik tot wel 150 meter. Deze headsets zijn ideaal voor werkplekken waar bewegingsvrijheid vereist is, bijvoorbeeld huisartsenpraktijken, kantoren en omgevingen met flexplekken.
Plantronics CS540

Mono of duo headset kiezen

Een headset kiezen betekent ook een keuze maken tussen geluid op één oor (mono) of geluid op beide oren (duo). U kiest voor een mono headset in omgevingen waar contact met collega’s noodzakelijk is, bijvoorbeeld op kantoor of in medische faculteiten. Een duo headset, met geluid op beide oren, is geschikt voor omgevingen waar de hele dag door veel gebeld moet worden, bijvoorbeeld callcenters.

Meer informatie

Op basis van bovenstaande tips moet een headset kiezen een stuk eenvoudiger zijn geworden. Mocht u toch nog vragen hebben over de beste headset voor uw situatie, neem dan vrijblijvend contact op met onze productspecialisten via 030 669 1223, lees de veelgestelde vragen of kies voor headset advies.

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie