Home - Product informatie - Headset informatie - Skype for business, Microsoft Lync, Unified Communications

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1223

Start een chatgesprek


Skype for business, Microsoft Lync, Unified Communications

Wanneer u een headset of VoIP-toestel gaat aanschaffen, komt u met grote regelmaat termen als Skype for Business, Microsoft Lync en Unified Communications tegen. Maar wat houden deze termen in? Wat is Skype for Business en wat is het verschil met Microsoft Lync? Op deze pagina zetten we de belangrijkste termen op een rijtje.

Wat is Unified Communications?

Het is belangrijk om bij het begin te beginnen. Unified Communications is de overkoepelende term voor het proces waarbij communicatiemiddelen, communicatieapparatuur en diverse media met elkaar samenwerken. Bijvoorbeeld, binnen één applicatie kunt u videobellen, maar bijvoorbeeld ook samenwerken aan documenten of mailen. Unified Communications is bedacht om bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en efficiënter te maken. Voorbeelden van Unified Communications applicaties zijn Avaya IP, Cisco UC, Skype for Business en Microsoft Lync.

Wat is Microsoft Lync?

Microsoft Lync is volgens Microsoft ‘een virtuele verbinding tussen u en de personen met wie u samenwerkt’. Deze applicatie integreert meerdere communicatievormen, waardoor u niet alleen kunt bellen, maar ook direct kunt werken in Office-toepassingen als Outlook en Word. Het voordeel van Microsoft Lync is dat alle manieren van communiceren samenkomen. U kunt via Lync uw aanwezigheid doorgeven, chatten met collega’s, videobellen, e-mailen en samenwerken in documenten.
Microsoft Lync

Geoptimaliseerd voor Microsoft Lync

Wanneer een toestel geoptimaliseerd is voor Microsoft Lync, houdt dit in dat uw headset of VoIP-telefoon perfect samenwerkt met deze applicatie. Een inkomende oproep zal automatisch opgepakt worden door Microsoft Lync, waardoor u niet eerst een communicatietoepassing hoeft te selecteren. In het geval van een draadloze headset kunt u op de headset een gesprek aannemen, waarna automatisch de belapplicatie van Microsoft Lync wordt opgestart.

Wat is Skype for Business?

Een veelgehoorde nieuwe term in de zakelijke communicatiewereld is Skype for Business. Skype for Business is door Microsoft aangekondigd als de opvolger van Microsoft Lync. In principe worden de krachten van Skype en Lync gebundeld, waardoor bedrijfsprocessen nog vloeiender moeten gaan verlopen. Volgens Microsoft blijven in Skype for Business alle mogelijkheden van Microsoft Lync behouden, aangevuld met het gemak van bellen via Skype. Zo wordt het beste van beide programma’s gecombineerd tot een nieuwe bedrijfsapplicatie. Op termijn zal de naam Microsoft Lync verdwijnen omdat alle huidige Lync-gebruikers automatisch overgaan op Skype for Business.
Skype for Business

Meer informatie Skype for Business / Microsoft Lync

Wilt u meer informatie over Skype for Business of Microsoft Lync? Of wilt u professioneel advies over de juiste headset of VoIP-telefoon voor uw situatie? Neem dan contact op met 030 669 1223 (Headsetwinkel) of 030 669 1225 (Voipshop).

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie