Home - Product informatie - Headset toepassingen - Alles over Active Noise Cancelling headsets

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1223

Start een chatgesprek


Alles over Active Noise Cancelling (ANC) headsets

Active Noise Cancelling

Headsets met active noise cancelling (ANC) zijn populairder dan ooit. Niet zo gek nu we vaak in een open kantooromgeving of thuis aan het werk zijn, waar het niet altijd even stil is. Met een ANC headset kunnen storende omgevingsgeluiden eenvoudig worden geëlimineerd voor een optimale concentratie. Zo kunt u alleen nog horen wat ertoe doet, zoals uw telefonische gesprekspartner of de muziek waar u naar luistert.

In het assortiment van Headsetwinkel vindt u diverse Active Noise Cancelling headsets van de merken Jabra, EPOS Sennheiser en Poly (Plantronics).

Alle draadloze ANC headsets >                            Alle bekabelde ANC headsets >
 

Voor welke situaties is een ANC headset geschikt?

ANC kantoor ANC thuiswerken ANC openbaar vervoer

Open kantoor
Hoewel een kantoortuin bevorderlijk is voor de samenwerking en een collegiale sfeer is uit diverse onderzoeken gebleken dat een dergelijke omgeving ook veel stress en onrust met zich meebrengt. Het rumoer zorgt ervoor dat men zich minder goed kan concentreren en dus meer moeite moet doen om het werk gedaan te krijgen.

Thuiswerken
Ook in een thuisomgeving is het niet altijd mogelijk om een rustige werkruimte te creëren, bijvoorbeeld als er ook medebewoners in de buurt zijn. Om in dit soort situaties toch zo productief mogelijk te kunnen zijn is een active noise cancelling headset de ultieme oplossing.

Reizen
Voor mensen die dagelijks met het openbaar vervoer reizen of regelmatig in het vliegtuig zitten, kan een active noise cancelling headset ook een uitkomst zijn. De headset dempt niet alleen het gepraat van medepassagiers, maar ook het lawaai afkomstig van bijvoorbeeld vliegtuigmotoren of airconditioning. 
 

Hoe werkt Active Noise Cancelling?

Bij de ANC technologie worden laagfrequente geluiden opgevangen door microfoons en geneutraliseerd voordat ze het oor bereiken. Een ANC headset doet dit door een omgekeerde geluidsgolf (antigeluid) via de speaker te produceren die het ongewenste geluid neutraliseert. Het resultaat is een sterk gereduceerd geluidsniveau met een demping van gemiddeld 30 dB. Hierdoor heeft u een stuk minder last van uw omgeving.
 

Verschillen tussen headsets

Niet alle active noise cancelling headsets zijn hetzelfde. Zo kunnen ze verschillen in de mate van geluidsdemping die wordt geleverd en bieden sommige headsets tevens de mogelijkheid om het dempingsniveau aan te passen. Welke headset het beste bij u past hangt dus helemaal af van uw voorkeur en wensen. Voor active noise cancelling geldt wel dat duurdere modellen over het algemeen een betere demp- en geluidskwaliteit bieden. 
 

Passive Noise Cancelling

Active noise cancelling dient niet te worden verward met 'passive noise cancelling'. Bij passive noise cancelling is er geen speciale geluidstechniek ingebouwd. De oorschelpen zijn echter zo ontworpen dat ze volledig om het oor zitten en op deze manier een geluidsdemping realiseren. Uiteraard minder effectief dan bij active noise cancelling het geval is.


Active Noise Cancelling per merk

U kunt bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod aan active noise cancelling headsets van Jabra, EPOS Sennheiser en Poly (Plantronics). Voor EPOS Sennheiser en Poly is er ook een afzonderlijke pagina over active noise cancelling headsets beschikbaar. Klik op onderstaande buttons om meer te weten te komen over de ANC headsets per merk:
 
Sennheiser logo
Poly logo
 

Heeft u advies nodig?

Werkt u ook in een rumoerige omgeving en wilt u uw productiviteit verhogen met een active noise cancelling headset? KommaGo helpt u graag bij het vinden van de juiste ANC headset voor uw situatie. Neem contact met ons op voor advies op maat of een vrijblijvende offerte.

Stel uw vraag

Stuur een email naar   info@headsetwinkel.nl  Of gebruik onderstaand formulier
Naam*:
E-mailadres*:
Uw vraag*:
* Verplichte velden

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie