Home - Product informatie - Headset toepassingen - EPOS Sennheiser draadloze headsets: DECT versus Bluetooth

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1223

Start een chatgesprek


EPOS Sennheiser draadloze headsets: DECT versus Bluetooth

Draadloze headsets geven gebruikers de vrijheid om te bewegen tijdens het bellen, terwijl men de ander perfect verstaat en zelf ook wordt gehoord. U bent dus niet gebonden aan kabels en een vaste werkplek. EPOS Sennheiser levert verschillende draadloze headset, maar welke is voor u de beste oplossing? Kiest u voor Bluetooth of biedt DECT in uw situatie meer voordelen? We leggen u uit wat de voordelen van beide technologieën zijn en geven een aantal bijpassende headsets. Voor advies op maat kunt u uiteraard contact met ons opnemen.
 
 
DECT
Bluetooth
Aantal verbonden apparaten
1 apparaat tegelijkertijd
Tot 2 actieve apparaten tegelijkertijd
Type aangesloten apparaten


 
Bureautelefoon
Softphone (pc/laptop)

 
Bureautelefoon
Softphone (pc/laptop)
Mobiele telefoon/smartphone
Tablet
Maximaal bereik
Tot ± 100 meter
Tot ± 30 meter
Mobiel gebruik
Perfect voor mobiel gebruik op kantoor
Perfect voor mobiel gebruik onderweg
Stabiliteit

 
Intefereert niet met WiFi en Bluetooth
 
Grote aantallen (120+) kunnen storen 
Kan interfereren met WiFi (zelfde frequentie) en andere Bluetooth apparatuur
Grote aantallen kunnen storen

Verbonden apparatuur

Draadloze headsets verbindt u altijd met een apparaat waarop de gesprekken binnenkomen. Het is dan ook afhankelijk van het type apparaat en het aantal te verbinden apparaten of u beter voor een DECT of Bluetooth headset kunt kiezen.
 
Bluetooth headsets zijn een uitkomst voor gebruikers die hun headset met meerdere apparaten tegelijkertijd willen verbinden, zoals een mobiele telefoon, computer, bureautelefoon, laptop of tablet. Wilt u uw headset alleen aansluiten op een bureautelefoon of softphone op de computer, dan is een DECT headset ideaal. U sluit doorgaans het basisstation aan op het desbetreffende apparaat, maar inmiddels bestaat er ook een EPOS Sennheiser DECT dongle. Hiermee kunt u specifieke modellen DECT headsets ook met uw laptop of pc koppelen.
 
EPOS Sennheiser ADAPT 360
EPOS Sennheiser ADAPT 560
EPOS Sennheiser ADAPT 660
EPOS Sennheiser
ADAPT 360
EPOS Sennheiser
ADAPT 560
EPOS Sennheiser
ADAPT 660
Duo Bluetooth headset
Inclusief dongle
Gecertificeerd voor MS Teams
Tot 25 meter draadloos bereik
Tot 39 uur gesprekstijd
Opladen via laadkabel
Duo Bluetooth headset
Inclusief dongle
Gecertificeerd voor MS Teams
Tot 25 meter draadloos bereik
Tot 41 uur gesprekstijd
Opladen via laadkabel
Duo Bluetooth headset
Inclusief dongle
​Gecertificeerd voor MS Teams
Tot 25 meter draadloos bereik
Tot 30 uur gesprekstijd
Opladen via laadkabel
 

Draadloos bereik en stabiliteit van de verbinding

DECT headsets hebben met ongeveer 100 meter een groter bereik dan Bluetooth headsets. Daarbij storen zij niet met andere apparatuur en is er geen sprake van interferentie met WiFi en Bluetooth. Erg handig dus in drukke kantooromgevingen en in call centers. Zeer grote aantallen DECT headsets bij elkaar kunnen onderling wel interferentie vertonen. Mochten zich problemen voordoen, dan is het raadzaam om het bereik te verkleinen. Lees meer over DECT technologie en hoe u het aantal DECT headsets in gebruik kunt vergroten.
 
Bluetooth headsets bieden gemiddeld 30 meter draadloos bereik, wat per klasse verschilt. Echter heeft men Bluetooth apparatuur zoals een smartphone vaak bij de hand, waardoor het kleinere bereik geen issue hoeft te zijn. Wat mogelijk wel voor vervelende situaties zorgt, is dat dat Bluetooth kan interfereren met WiFi. In omgevingen met veel Bluetooth en WiFi-apparatuur kunnen deze elkaar dus storen. Dit maakt Bluetooth headsets voornamelijk geschikt voor kleinere en minder drukke kantoren, thuiswerkers en personeel dat veel onderweg is maar wel verbonden wilt blijven.
 
EPOS Sennheiser IMPACT SDW 5031
EPOS Sennheiser IMPACT SDW 5061
EPOS Sennheiser IMPACT SDW 5011
EPOS Sennheiser
IMPACT SDW 5031
EPOS Sennheiser
IMPACT SDW 5061
EPOS Sennheiser
IMPACT SDW 5011
Mono DECT headset
Inclusief DECT dongle
Geschikt voor UC
Tot 40 meter draadloos bereik
Tot 14 uur gesprekstijd
Opladen via laadkabel
Duo DECT headset
Inclusief DECT dongle
Geschikt voor UC
Tot 40 meter draadloos bereik
Tot 14 uur gesprekstijd
Opladen via laadkabel
3-in-1 DECT headset
Inclusief DECT dongle
​Geschikt voor UC
Tot 40 meter draadloos bereik
Tot 10 uur gesprekstijd
Opladen via laadkabel
 

Beveiligde verbinding

Draadloze netwerken worden vaak erkend als mogelijke bedreiging voor de beveiliging van gegevens. Organisaties maken zich zorgen over datalekken en vrezen dat anderen hun oproepen kunnen afluisteren. Hoe zorgt EPOS Sennheiser dat dit wordt voorkomen?
 
Het koppelingsproces van een headset aan het basisstation vormt een belangrijk punt in de beveiliging van het draadloze communicatiesysteem. EPOS Sennheiser DECT headsets worden fysiek op het basisstation geplaatst om de registratie en beveiligingsbinding tot stand te brengen. Omdat de koppeling niet via de ether verloopt, is de kans op onderschepping van de koppelingsgegevens door derden vrijwel onmogelijk.
 
 
Bluetooth headsets koppelen wel via de ether, maar hierop heeft EPOS iets bedacht. Het radiotransmissievermogen wordt tijdens het koppelingsproces opzettelijk vermindert. Hierdoor is er een effectief bereik van ongeveer 20cm, wat het onderscheppen van gegevens buitengewoon lastig maakt voor derden.
 

Meer informatie of advies op maat?

Heeft u na het lezen van bovenstaande vergelijking nog vragen over Bluetooth of DECT headsets? Of wilt u advies op maat over welke headset in uw situatie het meest geschikt is? Neem dan gerust contact op met een van de productspecialisten van Headsetwinkel.nl via 030 669 1223, stuur een e-mail naar info@headsetwinkel.nl of vul onderstaand contactformuier in. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze!

Stuur een email naar   info@headsetwinkel.nl  Of gebruik onderstaand formulier
Naam*:
E-mailadres*:
Uw vraag*:
* Verplichte velden

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie