Home - Product informatie - Headset toepassingen - USB headset

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1223

Start een chatgesprek


USB headset

Veel organisaties voeren hun telefoongesprekken op kantoor via softphone applicaties in plaats van via de vaste bureautelefoon. Daarvoor moeten de headsets voor vaste telefoons vaak vervangen worden door een USB headset. Alleen met de juiste combinatie van een softphone en USB headset profiteert u van de best mogelijke gebruikerservaring en geluidskwaliteit.

Softphone applicaties

Een softphone applicatie is een programma of communicatieplatform op uw computer, laptop of tablet waarmee u gesprekken kunt voeren. Bekende voorbeelden zijn Microsoft Teams en Skype for Business. Het voordeel van softphone applicaties is dat ze veel geld besparen op telefoonkosten, apparatuur en bekabeling. Wel is het belangrijk om een geschikte headset aan te schaffen om gebruik te kunnen maken van de softphone applicatie.

USB headset voor iedere situatie

USB headsets zijn verkrijgbaar in vele varianten. Draadgebonden of draadloos, enkeloors of dubbeloors; elke situatie vraagt om een andere headset. Voor het maken van een gedegen keuze is het belangrijk om te weten wat de mogelijkheden zijn. Bent u op zoek naar professioneel headset advies? Neem dan contact op met onze productspecialisten via telefoonnummer 030 669 1223.

Draadloze of bekabelde USB headset

Een belangrijke afweging die u moet maken is of u kiest voor een draadloze of bekabelde USB headset. Een draadgebonden headset is ideaal voor op kantoor of in medische omgevingen waar uw medewerkers hun taken achter de computer kunnen uitvoeren. Een draadloze USB headset is met name geschikt voor omgevingen waar mobiliteit en flexibiliteit essentieel zijn. Beide soorten headsets leveren uitstekende geluidskwaliteit; het gaat puur om de flexibiliteit van uw medewerkers.
 
Jabra Evolve2 40 MS Stereo met USB-A aansluiting
Sennheiser SDW 5064 met USB-dongle
Poly Blackwire 8225-M USB-C headset Microsoft Teams
Jabra Evolve2 40 MS Sennheiser SDW 5064 Poly Blackwire 8225-M​
Draadgebonden USB-A headset
Microsoft Teams certified

Gespreksbediening op de headset
Draadloze DECT headset
SKype for Business certified

Met Bluetooth USB dongle
Draadgebonden USB-C headset
Microsoft Teams certified
Met in-line call control
 

Enkeloors (mono) of dubbeloors (duo) USB headset

Een andere keuze die u dient te maken is of u liever een enkeloors of een dubbeloors USB headset gebruikt. Een enkeloors headset is een goede keuze wanneer het van belang is dat uw medewerkers altijd beschikbaar zijn voor communicatie met andere collega’s. Al bestaan hier tegenwoordig ook ANC (Active Noise Cancelling) headsets voor, die met één druk op de knop omgevingsgeluid doorlaten. In drukke omgevingen waarin veel gebeld wordt, bijvoorbeeld in callcenters, is een dubbeloors USB headset een betere keuze. Uw medewerkers kunnen zich dan volledig concentreren op het gesprek dat zij voeren met de klant.

USB-A of USB-C

Gebruikt u de USB headset alleen in combinatie met uw computer, dan is een USB-A headset veelal een passende keuze. Maar tegenwoordig zijn veel mobiele apparaten zoals smartphones en laptops voorzien van een USB-C aansluiting. Zoek daarom van tevoren uit over welke USB aansluiting uw device beschikt of bekijk de mogelijkheid tot het gebruik van een USB-A naar USB-C adapter.

USB headset testen

Wilt uw organisatie gebruikmaken van USB headsets, maar weet u nog niet welke headset de juiste keuze is? Wellicht wilt u dan een headset testen. U kunt daarom geheel vrijblijvend de headset naar keuze testen. Kijk voor de voorwaarden op onze informatiepagina of neem direct contact op met onze productspecialisten via telefoonnummer 030 669 1223, stuur een e-mail naar info@headsetwinkel.nl of vul onderstaand contactformulier in.

Stuur een email naar   info@headsetwinkel.nl  Of gebruik onderstaand formulier
Naam*:
E-mailadres*:
Uw vraag*:
* Verplichte velden

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie