Home - Nieuws - Walkie Talkie functie beschikbaar in Microsoft Teams
24-09-2020

Walkie Talkie functie beschikbaar in Microsoft Teams


Teams Walkie Talkie functie

Microsoft heeft een Walkie Talkie functie toegevoegd aan de Microsoft Teams app voor Android. De functie verandert smartphones en tablets in een walkie-talkie middels een push-to-talk (PTT) ervaring. Net als bij traditionele walkie-talkies houdt men een PTT-knop ingedrukt om te spreken en laat men deze los om te luisteren. Dit kan de PTT-knop zijn op de app zelf, op een headset (Jabra BlueParrott) of op een telefoontoestel (Samsung Galaxy XCover Pro). Gebruikers kunnen alleen communiceren met personen die zich in dezelfde groep bevinden.

De Walkie Talkie functie is met name handig voor eerstelijnswerkers en maakt het voor hen eenvoudig om contact te houden met teamleden op verschillende afdelingen en locaties. Volgens Microsoft is dit een veiligere manier dan communicatie via een ‚Äč‚Äčtraditionele walkie-talkie. Bovendien hoeven gebruikers geen rekening te houden met afstanden en is het niet meer nodig om een aparte portofoon mee te nemen.

Walkie Talkie werkt via WiFi of mobiele data en is alleen geschikt voor Android apparaten. De functie is beschikbaar voor alle betaalde licenties van Teams in Office 365. Om deze functie in te schakelen, moet Walkie Talkie worden toegevoegd aan het App-installatiebeleid vanuit het Teams Admin Center. Eenmaal ingeschakeld, kan het tot 48 uur duren voordat de Walkie Talkie app beschikbaar is voor alle medewerkers.
 

Bekijk ons Microsoft Teams assortiment

Op Headsetwinkel vindt u diverse headsets en andere communicatiesystemen die geschikt zijn voor Microsoft Teams. Bekijk ons Microsoft Teams assortiment of neem contact met ons op voor advies. Wij zijn op werkdagen bereikbaar via 030 669 1223 en info@headsetwinkel.nl of via de online chat.

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie