Usp icon

Kopen op rekening voor zakelijke klanten

Usp icon

Professioneel advies, 20+ jaar ervaring

Usp icon

Gratis verzending

WiFi-gastennetwerk met Social Login op sportscholen

KlantBigGymBedrijfsprofielDe goedkoopste high-quality gym van NederlandBrancheSportschoolLocatieDoor heel NederlandOplossingRuckus ZoneDirector 1200 10x Ruckus ZFR310 15x ZFR5120Gebruik & ResultaatGratis WiFi voor alle leden van BigGym

Wens

High-quality gym BigGym wilde meerdere vestigingen voorzien van een perfect werkend WiFi-netwerk. De uitdaging was helder. De verschillende locaties van BigGym moesten worden uitgerust met een sterk WiFi-netwerk wat vanaf één punt beheerd kan worden. Aangezien er veel metalen apparaten in de gyms staan, moet de WiFi-apparatuur hierop berekend zijn. Daarnaast moeten de gasten op het WiFi-netwerk kunnen door in te loggen via social media, zodat men eventuele marketingcampagnes effectief kan inzetten. Omdat DSE IT-Services BV professionele kennis en service belangrijk vindt en al sinds jaar en dag klant bij KommaGo is, namen zij voor dit project contact met ons op.

Oplossing

Om aan alle wensen te voldoen, adviseerde KommaGo Ruckus netwerkapparatuur en een digitale oplossing bestaande uit een marketingplatform en WiFi-gastennetwerk in één. Na een trial van ongeveer 2 maanden was men tevreden met de oplossing en besloot BigGym de apparatuur op de eerste tien locaties te installeren. Later zijn hier wegens het succes nog een aantal vestigingen bij gekomen.De gehele oplossing bestaat uit een Ruckus ZoneDirector 1200 managed controller, tien Ruckus ZFR310 access points en vijftien ZFR510 access points. Daarnaast is de social WiFi-oplossing van SO Connect geïntegreerd binnen de ZoneDirector; de controller waarmee het WiFi-netwerk centraal beheerd wordt.

Resultaat

De klanten van de BigGym sportscholen maken nu gebruik van gratis WiFi. Zij loggen in via social media, geven bijvoorbeeld een like op Facebook en gaan daarna hun gang. Zo kunnen zij onder andere hun favoriete muziek luisteren tijdens de training of bekijken voedings- en trainingsschema’s online. De instructeurs letten er wel op dat men niet teveel tijd aan een smartphone besteed, want gasten komen immers om te sporten.BigGym beschikt nu over een betrouwbaar WiFi-netwerk dat in de toekomst makkelijk uit te breiden is. Bovendien verloopt het beheer eenvoudig via één locatie, heeft men inzicht in het netwerkgebruik en kunnen gerichte marketingacties worden ingezet. Een geslaagd project dus.

Ook gebruik maken van een betrouwbaar en snel WiFi-netwerk?

Heb jij interesse in een vergelijkbare oplossing? Of ontvang je liever advies op maat of meer informatie over WiFi? Neem dan vrijblijvend contact op met de specialisten van KommaGo. Zij helpen jou graag met het vinden van een passende oplossing die voldoet aan jouw wensen. Stuur een bericht via WhatsApp of naar info@wifishop.nl, bel naar 030 669 1221 of vul onderstaand contactformulier in.