Usp icon

Kopen op rekening voor zakelijke klanten

Usp icon

Professioneel advies, 20+ jaar ervaring

Usp icon

Gratis verzending

Efficiëntere voertuiginspecties voor Lensor dankzij 4G back-up

Efficiëntere voertuiginspecties voor Lensor dankzij 4G back-up

Lensor specialiseert zich in het maken van hardware, software en AI voor het verbeteren van het schade-inspectieproces van voertuigen. Met hun geautomatiseerde opstelling verbeteren zij de snelheid en consistentie van het gehele inspectieproces. Dit gebeurt met camera’s die automatisch 50-100 foto’s nemen van het voertuig in kwestie. Deze gegevens worden daarna doorgestuurd en verwerkt. Lensor is bij KommaGo gekomen voor een 4G-backup oplossing voor het verzenden van de opgenomen data, waarbij het systeem zelf kan schakelen tussen 4G en een bekabelde WAN verbinding.

KlantLensorBedrijfsprofielLensor specialiseert zich in het maken van hardware, software en AI voor het verbeteren van het schade-inspectieproces van voertuigen.BrancheAutomotiveLocatieNederlandOplossingEen stabiele 4G-oplossing voor het verzenden van data, wanneer de hoofdverbinding uitvalt. Gebruikte productenCradlepoint IBR600C 4G router VirtuGo 30G 4G/5G simkaartGebruik en resultaatEen naadloze overgang tussen 4G- en bedrade WAN-verbindingen voor het verzenden van de opgenomen data. I/O-signalen verzenden voor hard-reset van de hardware.

Wens

De wens van Lensor past precies in het straatje van KommaGo. Zij wilden zelf en automatisch kunnen schakelen tussen 4G WAN of de bedrade WAN-verbinding. Een naadloze overgang tussen deze twee verbindingen was bovendien vereist. Dit zodat de verbinding nooit langer dan een paar seconden wegvalt. Ook moest er een remote connectie naar het LAN-netwerk worden opgesteld, zodat Lensor de apparatuur altijd kan beheren. Een derde wens: een I/O signaal versturen om hardware opnieuw op te laten starten. Op deze manier heeft Lensor altijd zicht op de status van het netwerk en is er een directe 4G-backup wanneer de hoofdlijn tijdelijk wegvalt. 

Oplossing

KommaGo heeft aan Lensor de Cradlepoint COR IBR600C geleverd. Deze 4G M2M router is ideaal voor een stabiele en veilige IoT-netwerkverbinding. Hij is 24/7 inzetbaar en levert een continue verbinding. Een 4G router heeft echter niet veel waarde zonder bijpassende simkaarten. Hiervoor zijn VirtuGo 30GB 4G/5G simkaarten ingezet. Een betrouwbare keuze voor een stabiel 4G netwerk. Binnen het handige managementportaal van VirtuGo krijg je snel inzicht in het datagebruik en activiteiten. Voor Lensor biedt dit de gewenste oplossing waarvoor zij KommaGo benaderd hebben. De 4G routers checken zelf welke connectie (4G of bekabeld WAN) er beschikbaar is en schakelt automatisch wanneer nodig. 

Om deze set-up te testen heeft KommaGo eerst een demo Cradlepoint IBR600C router geleverd aan Lensor. Hierbij kwamen ze direct tot de conclusie dat deze 4G router zeer stabiel schakelt tussen bekabeld WAN en 4G. Inmiddels is alle hardware geïnstalleerd in de inspectiesystemen en hebben zij hier veel profijt van. Ook wanneer de vaste internetverbinding een uur uitgevallen was, bleven alle systemen draaiend. Tevens heeft de oplossing ervoor gezorgd dat het gehele inspectiesysteem weer online is gebracht na een crash, via het I/O signaal. 

Resultaat

‘’Dankzij deze 4G oplossing kunnen wij eindelijk zien wat er gebeurt met onze systemen en wat de status daarvan is, zonder hiervoor op locatie te zijn. Bovendien is het prettig dat KommaGo goed heeft meegedacht over onze eisen en het budget van de oplossing. Samen met de directe hulp van Cradlepoint konden we de opstelling snel integreren in het systeem en liep alles volgens planning.’’

grid-full-lensor-3.jpg