Usp icon

Kopen op rekening voor zakelijke klanten

Usp icon

Professioneel advies, 20+ jaar ervaring

Usp icon

Gratis verzending

Cameraplan voor je beveiligingssysteem

Cameraplan voor je beveiligingssysteem

Het maken van een cameraplan is een belangrijk onderdeel van het opzetten van een beveiligingssysteem voor je huis of bedrijf. Het helpt om te bepalen en overzichtelijk te maken waar je camera's wilt plaatsen, hoeveel camera's je nodig hebt en welke soorten camera's het beste bij jouw behoeftes passen.

Het gaat natuurlijk wel om jouw locatie en je wilt er zeker van zijn dat alles goed in beeld wordt gebracht door je camerasysteem. Omdat het zonder expertise lastig kan zijn om de precieze dekking van jouw IP camerasysteem in kaart te brengen, denken onze specialisten graag met je mee!

Wat is een cameraplan?

Wanneer je van plan bent om je woning of pand van camerabeveiliging te voorzien, dan is het mogelijk om door ons een cameraplan op te laten stellen. Een van onze specialisten zal dan voor je in beeld brengen waar er, naar aanleiding van jouw behoeftes, beveiligingscamera’s komen en wat de kijkhoek en dekkingsgraad van IP camerasysteem zal zijn. Een cameraplan bevat dus een uitgetekend overzicht van wat de beveiligingscamera’s allemaal in beeld brengen en hoe scherp de opname is over meerdere afstanden. Met een cameraplan krijg je een goede indruk van de dekkingsgraad van het bewakingssysteem. Zo zie je of er aanpassingen nodig zijn om het IP camerasysteem nog beter bij je behoeftes te laten aansluiten. Zo kun je er vanuit gaan dat je IP camerasysteem alles goed in beeld brengt en ben je verzekerd van een goede beveiliging van je locatie.

Wat krijg je?

Een cameraplan wordt door ons opgesteld, nadat we bij je langs zijn gekomen voor een uitgebreid advies op locatie. Aan de hand van ons advies over de beveiligingscamera's en mogelijkheden op jouw locatie, stellen wij een cameraplan op.

Het cameraplan bestaat uit een digitaal uitgetekend overzicht van de plaatsing, kijkhoeken en modellen van de beveiligingscamera's die n.a.v. jouw behoeftes en ons advies gebruikt zullen worden. Aan de hand van een plattegrond of een bovenaanzicht van Google Maps maakt onze specialist een tekening waarop precies te zien is wat de dekkingsgraad van het geadviseerde camerasysteem is.

‍Maar het cameraplan geeft nog meer inzicht. Met het cameraplan krijg je namelijk ook toegang tot een 3D model waarmee gevisualiseerd wordt tot welke afstand de beveiligingscamera's een scherpe opname kunnen verzorgen. Zo kun je nagaan of een camera tot op 20 meter afstand nog een gewenste weergave geeft van de locatie. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je besluiten om een scherpere beveiligingscamera aan je IP camerasysteem toe te voegen.

Wat zijn de voordelen van een cameraplan?

Het door ons laten opstellen van een cameraplan kent de volgende voordelen:

  • Je bent verzekerd van uitstekende camerabeveiliging. Een cameraplan laat zien wat je krijgt voor het camerasysteem dat je mogelijk aanschaft. Na een betere indruk van wat er allemaal in beeld gebracht wordt, ben je een stuk zekerder over de camerabeveiliging op je locatie. Dit geeft een belangrijk gevoel van veiligheid en zorgeloosheid.
  • Een cameraplan laat nauwkeurig zien wat de dekkingsgraad van het door ons geadviseerde IP camerasysteem is.
  • Een cameraplan kan aan het licht brengen dat je sommige delen van je terrein nog beter wilt beveiligen. Een IP camera met een verder reikend nachtzicht kan dan als oplossing aan je camerasysteem toegevoegd worden.
  • Voor woningen en locaties die nog in aanbouw zijn, biedt ons cameraplan een beter overzicht van waar alle kabels moeten gaan lopen om een compleet beveiligingssysteem op te zetten. Je kunt hierdoor rekening houden met de plaatsing van de kabels tijdens de bouw.

IP camerasysteem installeren

Zodra je het cameraplan van onze specialisten hebt ontvangen en je het cameraplan hebt goedgekeurd, kan er worden overgegaan op het installeren van het beveiligingssysteem. Je kunt ervoor kiezen om de camera installatie zelf uitvoeren als je hiervoor voldoende kennis hebt, maar je kunt de installatie uiteraard ook aan onze professionals overlaten. Wanneer je voor onze installatieservice kiest, komt een monteur bij jou op locatie langs om de cameraoplossing te installeren. Indien gewenst omvat deze installatieservice ook plaatsen van bekabeling en een NVR of NAS. Bekijk onze installatieservice en neem contact op voor een afspraak.

Advies op maat of meer informatie?

Vraag je je af welk IP camerasysteem het best in je omgeving past of heb je vragen over specifieke onderdelen van een camerasysteem? Neem dan gerust contact op met één van onze productexperts. Zij helpen je graag verder bij het vinden van de meest geschikte oplossing voor je camerabeveiliging. Bel of WhatsApp naar 030 669 1224 of stuur een e-mail naar info@netcamshop.nl.