Usp icon

Kopen op rekening voor zakelijke klanten

Usp icon

Professioneel advies, 20+ jaar ervaring

Usp icon

Gratis verzending

WiFi Mesh Routers

WiFi Mesh Routers

De technologische ontwikkelingen op het gebied van WiFi volgen elkaar in een rap tempo op. Fabrikanten zijn continu bezig om onze WiFi-verbindingen beter, sneller en stabieler te maken. Zo is er nu een techniek beschikbaar, genaamd WiFi Mesh, die zorgt voor een compleet dekkend WiFi-netwerk zonder bekabeling. In november 2016 verschenen de eerste WiFi Mesh Routers: de Netgear Orbi en Ubiquiti AmpliFi. Op deze pagina leggen wij uit wat de nieuwe technologie precies inhoudt.

Wat is WiFi Mesh?

WiFi Mesh, ook wel Multiroom WiFi, maakt een einde aan plekken met een zwak en instabiel WiFi-signaal. De compleet draadloze technologie bestaat uit een basisstation dat communiceert met zogenaamde ‘Mesh-points’ (ook wel satellieten of versterkers) die een WiFi-signaal uitzenden. De versterkers vormen samen een ‘Mesh-netwerk’: één groot dekkend WiFi-netwerk door jouw hele woning of kantoor. Iedere ruimte kan zo worden voorzien van een eigen WiFi-versterker. De technologie wordt al langere tijd bij o.a. professionele access points toegepast en is nu dus ook beschikbaar voor in de thuisomgeving. Het nadeel van MESH is dat je de helft van de normale snelheid ontvangt, omdat de helft van de bandbreedte wordt gereserveerd om de verbinding tussen de apparaten in stand te houden.

Minder signaalverlies

In tegenstelling tot repeaters en powerline adapters, treedt er bij WiFi Mesh veel minder snelheidsverlies op. Doordat het Mesh-netwerk eenvoudig overschakelt van het ene Mesh-point naar het andere, is de verbinding overal even snel en stabiel. Bovendien is het systeem veel minder gevoelig voor obstakels dan gewone WiFi-versterkers.

Dual-band vs Tri-band WiFi mesh

Dual-band routers zijn sneller en ondersteunen 2.4GHz en 5GHz frequenties. Tri-band routers kunnen hetzelfde maar hebben een extra 5GHz band, wat handig is als je meerdere streaming apparaten in huis hebt. Hiermee kun je meer apparaten aansluiten op je wi-fi-netwerk zonder je zorgen te maken dat het vertraagt. Je kunt video's in 4k-resolutie streamen en alle games spelen die je wilt, terwijl je een sterke en snelle internetsnelheid behoudt.

Gebuiksvriendelijk

Een ander voordeel van WiFi Mesh systemen is de hoge gebruiksvriendelijkheid. De systemen zijn eenvoudig te configureren middels een gratis app. Naast het feit dat de configuratie eenvoudig verloopt, zijn de systemen o.a. voorzien van parental control functionaliteiten. Zo kun je aangeven tussen welke tijden jouw kinderen wel of niet het internet op mogen. Dit kun je per device instellen. Samengevat biedt WiFi Mesh de volgende voordelen:

  • Volledig draadloos (Mesh points verbinden onderling draadloos met elkaar)
  • Geen signaalverlies, complete dekking (bij plaatsing van voldoende Mesh points)
  • Eenvoudig uit te breiden
  • Hoog gebruiksgemak

Aparte chip

Bij WiFi Mesh systemen zoals de Ubiquiti Amplifi HD of de Linksys Velop, hebben de Mesh points en router aparte chips om met elkaar te communiceren. De WiFi verbinding tussen jouw apparatuur en de router of Mesh Points wordt dus niet gehinderd door de onderlinge communicatie tussen de Amplifi router en de Mesh points. Zo krijg je een stabielere verbinding met groter bereik en een hogere WiFi snelheid.

Roaming

Roaming via WiFi Mesh is een technologie die gebruik maakt van meerdere WiFi-access points die op een netwerk aangesloten zijn. Deze access points worden gebruikt om een draadloos netwerk (mesh) te vormen dat een groot oppervlakte bestrijkt. Door middel van roaming met WiFi Mesh kunnen gebruikers verbinding maken met het netwerk, zelfs als ze zich in een ander deel van het netwerk bevinden. Dit maakt het mogelijk voor gebruikers om verbonden te blijven terwijl ze zich tussen access points bewegen.

roaming.jpg

Routers met WiFi Mesh

Onder andere de volgende producten met WiFi Mesh zijn verkrijgbaar op Wifishop.

Deco

De TP-Link Deco X90 Single Unit kun je gebruiken ter uitbreiding van een bestaand Deco netwerk, of simpelweg als losse router. De krachtige tri-band router met WiFi 6 Mesh technologie zorgt voor razendsnelle WiFi (tot 4800 Mbps) op al jouw apparaten en is ideaal voor netwerken met veel gebruikers.

Ubiquiti AmpliFi

Deze WiFi Mesh oplossing van Ubiquiti bestaat uit een basisstation en 2 losse Mesh points die u direct in het stopcontact steekt. Het systeem wordt gekenmerkt door een stijlvol design en is op afstand te beheren met de gratis AmpliFi app. Ubiquiti AmpliFi HD heeft een bereik van maximaal 1800m2 en gecombineerde doorvoersnelheden van 1300Mbps + 300Mbps. Het bereik is eenvoudig uit te breiden met losse Mesh points.

Ubiquiti_Amplifi_lifestyle-p-800.jpeg

Meer informatie

Wil je meer informatie over WiFi Mesh of over het assortiment WiFi Mesh routersystemen? Houd dan onze website in de gaten of neem contact met ons op via 030 669 1221 of stuur een e-mail info@wifishop.nl.