Usp icon

Kopen op rekening voor zakelijke klanten

Usp icon

Professioneel advies, 20+ jaar ervaring

Usp icon

Gratis verzending

WiFi via het stopcontact met TP-Link

WiFi via het stopcontact met TP-Link

Een goed alternatief voor een router met hoog zendvermogen is een WiFi Powerline adapter. Deze steek je in het stopcontact, waarna je uitstekend bereik hebt door het hele huis.

Hoe werkt Powerline WiFi?

Een Powerline WiFi-oplossing werkt eigenlijk vrij simpel. Je koopt een set van minimaal 2 adapters, waarvan 1 adapter met een netwerkkabel wordt aangesloten op een LAN-poort van jouw modem/router. Deze adapter steek je vervolgens in een stopcontact. De tweede adapter is de draadloze adapter welke je in een stopcontact steekt in de ruimte waar je WiFi wilt. De Powerline adapters staan nu met elkaar in verbinding via het electriciteitsnet. Je hoeft dus geen extra (netwerk)kabels te trekken door jouw woning omdat de Powerline oplossing gewoon gebruik maakt van de stroomkabels die al aanwezig zijn. Deze oplosing werkt ook over verschillende groepen.

TP-Link TL-PA8010P

De TL-PA8010P Gigabit Powerline Starterkit maakt van jouw stopcontacten een internetaansluiting. De adapters bieden internetsnelheden tot 1200Mbps en zijn daardoor geschikt voor bandbreedte-intensieve activiteiten. De TP-Link AV1200 heeft 1 Gigabit Ethernet aansluiting en een energiespaarstand.

Alternatief voor Powerline WiFi

Wanneer een Powerline oplossing niet de gewenste snelheid biedt, zijn er ook alternatieven in de vorm van:

Meer informatie

Heb je advies nodig of heb je vragen over bovenstaande informatie? Wij helpen je graag bij het maken van jouw keuze. Neem voor meer informatie en advies op maat contact op via 030 669 1222 of stuur een e-mail naar info@routershop.nl.