Usp icon

Kopen op rekening voor zakelijke klanten

Usp icon

Professioneel advies, 20+ jaar ervaring

Usp icon

Gratis verzending

Alles over Active Noise Cancelling (ANC) headsets

Alles over Active Noise Cancelling (ANC) headsets

Headsets met active noise cancelling (ANC) zijn populairder dan ooit. Niet zo gek nu we vaak in een open kantooromgeving of thuis aan het werk zijn, waar het niet altijd even stil is. Met een ANC headset kunnen storende omgevingsgeluiden eenvoudig worden geëlimineerd voor een optimale concentratie. Zo kun je alleen nog horen wat ertoe doet, zoals jouw telefonische gesprekspartner of de muziek waar je naar luistert. In het assortiment van Headsetwinkel vind je diverse Active Noise Cancelling headsets van de merken Jabra, EPOS en Poly.

Voor welke situaties is een ANC headset geschikt?

Open kantoor

Hoewel een kantoortuin bevorderlijk is voor de samenwerking en een collegiale sfeer, is uit diverse onderzoeken gebleken dat een dergelijke omgeving ook veel stress en onrust met zich meebrengt. Het rumoer zorgt ervoor dat men zich minder goed kan concentreren en dus meer moeite moet doen om het werk gedaan te krijgen.

Thuiswerken

Ook in een thuisomgeving is het niet altijd mogelijk om een rustige werkruimte te creëren, bijvoorbeeld als er ook medebewoners in de buurt zijn. Om in dit soort situaties toch zo productief mogelijk te kunnen zijn is een active noise cancelling headset de ultieme oplossing.

Reizen

Voor mensen die dagelijks met het openbaar vervoer reizen of regelmatig in het vliegtuig zitten, kan een active noise cancelling headset ook een uitkomst zijn. De headset dempt niet alleen het gepraat van medepassagiers, maar ook het lawaai afkomstig van bijvoorbeeld vliegtuigmotoren of airconditioning.

Hoe werkt Active Noise Cancelling?

Bij de ANC technologie worden laagfrequente geluiden opgevangen door microfoons en geneutraliseerd voordat ze het oor bereiken. Een ANC headset doet dit door een omgekeerde geluidsgolf (antigeluid) via de speaker te produceren die het ongewenste geluid neutraliseert. Het resultaat is een sterk gereduceerd geluidsniveau met een demping van gemiddeld 30 dB. Hierdoor heb je een stuk minder last van jouw omgeving.

Verschillen tussen headsets

Niet alle active noise cancelling headsets zijn hetzelfde. Zo kunnen ze verschillen in de mate van geluidsdemping die wordt geleverd en bieden sommige headsets tevens de mogelijkheid om het dempingsniveau aan te passen. Welke headset het beste bij jou past hangt dus helemaal af van je voorkeur en wensen. Voor active noise cancelling geldt wel dat duurdere modellen over het algemeen een betere demp- en geluidskwaliteit bieden.

Passive Noise Cancelling

Active noise cancelling dient niet te worden verward met 'passive noise cancelling'. Bij passive noise cancelling is er geen speciale geluidstechniek ingebouwd. De oorschelpen zijn echter zo ontworpen dat ze volledig om het oor zitten en op deze manier een geluidsdemping realiseren. Uiteraard minder effectief dan bij active noise cancelling het geval is.

Wil je advies over ANC headsets?

Neem dan contact op met onze productspecialisten en bespreek ook de mogelijkheid tot het testen van een headset. Bel of Whatsapp naar 030 669 1223 of stuur een e-mail naar info@headsetwinkel.nl. Wij helpen je graag met het vinden van een passende oplossing.